latinica  ћирилица
13/12/2017 |  18:19 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

Rogatica- jedna od najbezbjednijih opština za povratnike (VIDEO)

Najbolji primjer rada Policije Srpske je rasvjetljavanje navodnih napada na povratnike u Rogatici, gdje su propali pokušaji izazivanja sukoba Srba i Bošnjaka.
Rogatica - Foto: RTRS
RogaticaFoto: RTRS

Rogatica je danima bila na udaru federalnih političara i medija. Napadi na povratnike, loše stanje bezbjednosti u svim izjavama, novinskim naslovima i vijestima.

U MUP-u Srpske otkrili su da je Ermin Pavica zapalio automobil DŽevada Mašića. Ranije je zapalio i svoj automobil, čak i sebi slao prijeteće poruke. Nakon toga, utihnuli su glasovi osude u  javnosti FBiH. U Rogatici očekuju izvinjenje.

Milorad Јagodić, načelnik opštine Rogatica, je istakao da je sada prilika za sve one koji su istrčali sa, kako je rekao, vrlo ružnim izjavama u javnosti, teškim i optužujućim, da se ponovo oglase i da pošalju jednu drugu vrstu poruke.

Takvu poruku već je poslao DŽevad Mašić, kome je Pavica zapalio automobil. Mašić, kaže da nije zadovoljan izvještavanjem federalnih medija. i ističe da za 15 godina, koliko živi u Rogatici, nikad mu niko nije rekao ni riječi, niti je on kome.

"Policija je uradila posao, jeste, svaka im čast”, rekao je Mašić.

Kako saznajemo, islamsko starješinstvo u Rogatici naredilo je da se Erminu Pavici oduzme i uskrati sva imovinska pomoć kao povratniku. Priče o uznemiravanju bošnjačkih povratnika u Rogatici definitivno su pale u vodu. Forum za bezbjednost zaključio je da je ova opština i dalje jedna od najbezbjednijih za povratnike.