latinica  ћирилица
03/01/2018 |  17:35 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

SDS traži rasvjetljavanje slučaja eksplozije bombe u Šipovu

Srpska demokratska stranka zahtijeva od Tužilaštva Republike Srpske da hitno rasvijetli slučaj eksplozije bombe ispod automobila odbornika ove stranke u SO Šipovo, Stevana Medića.
SDS - Foto: RTRS
SDSFoto: RTRS

Saopštenje SDS-a prenosimo u cijelosti:

Srpska demokratska stranka zahtijeva od Tužilaštva Republike Srpske da hitno rasvijetli teroristički akt u Šipovu čija je meta bio funkcioner SDS-a Stevan Medić.

Moralna odgovornost za ovaj gnusni čin, koji se srećom završio bez tragičnih posljedica, leži na vladajućoj partiji i njenoj TV Bastilji - RTRS koji svojom prljavom kampanjom linča, svakodnevnim huškanjem javnosti i lažima, od funkcionera SDS-a prave mete.

Matrica prema kojoj se putem režimskog Јavnog servisa RTRS, funkcioneri SDS-a razapinju i diskredituju raznim lažima, a onda se nađe neko ko povuče oroz, viđena je u slučaju svirepog ubistva pokojnog potpredsjednika SDS-a Branislava Garića. Nažalost, takva matrica je u poslednje dvije godine dobila svoj pun zamah. Govor mržnje, linč neistinama i najogavnijim lažima, prišivanje prljave i umobolne etikete "izdajnici", što se često može čuti i iz usta lidera SNSD-a Milorada Dodika, kao i kroz papagajsko ponavljanje njegove partijske televizije - RTRS, doveli su do toga da funkcioneri SDS-a nose mete na leđima i pitanje je dana kada će se desiti neka veća tragedija.

Srpska demokratska stranka upozorava režim i njihovog medijskog šegrta - RTRS, da su Republiku Srpsku doveli na vrlo opasnu stranputicu i u situaciju da više niko nije bezbijedan. Takođe, poručujemo Miloradu Dodiku da nasilje i etiketiranje, ne samo da nisu odlike demokratskih društava i izraz moći, nego upravo suprotno - odraz su totalitarizma i nemoći, i uvijek su se kao bumerang vraćali onima koji su ih sijali.