latinica  ћирилица
10/01/2018 |  15:27 ⇒ 19:00 | Autor: RTRS

Održan humanitarni koncert pomoći Nenadu Peroviću (VIDEO)

Humanitarni koncert pomoći Nenadu Peroviću koji je obolio od hroničnog bubrežnog sindroma sinoć je, povodom Dana Republike, održan na Sokocu.
Humanitarni koncert za Nenada Perovića - Foto: RTRS
Humanitarni koncert za Nenada PerovićaFoto: RTRS

Organizatori koncerta, opštinski odbor SNSD-a željeli su da pomognu u prikupljanju 110 hiljada maraka, koliko je potrebno za transplantaciju bubrega.

Već četiri godine – bolnice u Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Beogradu - Nenadova su svakodnevica! Maligna hipertenzija bubrega prouzrokovala je niz novih i teških autoimunih oboljenja. Porodica mjesecima na sve načine pokušava da obezbijedi potrebna sredstva, ali to nije dovoljno. 

"Ljudi su zaista velikog srca. Izrazili su želju da bi pomogli. Јa se uvijek nadam i želim da budem optimista i želim da vjerujem u to", rekla je supruga Ljiljana Perović.

Opštinski odbor SNSD-a već godinama, povodom obilježavanja dana Republike Srpske, sprovodi akcije pomoći u Srpskoj svima kome je ona potrebna. Nenadu je ove godine bila najpotrebnija - mnogi su se pridružili ovoj akciji.

"Svakako zahvalni smo svim ljudima dobre volje, svim građanima opštine Skoloac i sarajevsko romanisjke regije, a posebno smo zahvalni našem predsjedniku Republike Srpske,  koji je pored svih akcija koje čini na cijeloj teritoriji donirao 5.000 maraka za porodicu Perović", naglasio je predjsednik Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac Mirko Čolović.

Na humanitarnom koncertu donacijama građana, opštine, javnih i privatnih preduzeća prikupljeno je oko 25.000 maraka. Humanitarna akcija za Nenada Petrovića i dalje traje - cilj je 110 hiljada maraka koliko je potrebno za transplantaciju bubrega u Grenoblu.