latinica  ћирилица
11/01/2018 |  15:44 | Autor: RTRS

Diković: Borba srpskih vojnika za Kosovo bila je herojska i časna

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković poručio da je borba srpskih vojnika za Kosovo i Metohiju bila herojska i časna i da srpski oficiri, niti on sam, nisu počinili ni naredili nijedan zločin.
Ljubiša Diković - Foto: Novosti.rs
Ljubiša DikovićFoto: Novosti.rs

On je istakao da su svi srpski generali i komandanti koji su bili na prostoru Kosova i Metohije činili sve da spriječe zločine, a da oni koji su činili zločine nad Srbima još šetaju slobodni.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije odbio je da komentariše odluku američke Ambasade u Beogradu da mu odbije izdavanje vize za odlazak na Konferenciju načelnika generalštabova.

Diković je posjetio danas Spomen-sobu "Kosmetske žrtve", gdje su mu članovi porodica nestalih i kidnapovanih Srba uručili zahvalnicu zbog podrške koju im daje u borbi za istinu i pravdu.

Predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosmetu Simo Spasić ukazao je da je postavljanjem panoa sa fotografijama srpskih žrtava iz Srebrenice i sa Kosmeta pred Tužilaštvom Srbije za ratne zločine, odnosno pred zgradom Skupštine Srbije, istina o srpskom stradanju doprla do mnogih građana Srbije, ali da je otišla u svijet. On kaže da su nekadašnje vlasti Srbije "počinile veliki grijeh prema srpskim žrtvama" i da su prekršile zakon i Ustav kada su iz srpskih zatvora oslobodili 2.108 pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, koji su počinili najgore zločine nad Srbima.

Izvor: SRNA