latinica  ћирилица
18/01/2018 |  18:24 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Mektić na ročištu "u svom stilu" (VIDEO)

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, danas se našao u sudnici i to po tužbi za klevetu i povredu časti, koju je protiv njega podnijela potpredsjednica VSTS-a Ružica Јukić.
Dragan Mektić (foto: youtube.com) -
Dragan Mektić (foto: youtube.com)

Od frizerskog posla i sticanja diploma do disciplinskih komisija i dnevnica – oko dva časa trajalo je ročište o Mektićevim navodima o Јukićevoj.

Koja i danas ističe - nisam bila frizerka, 19 godina sam u pravosuđu, nisam rodica Gordane Tadić i ne mrzim Srbe.

- On je sve zasnovao na tome da je čuo od nekoga nešto, nije imao nijedan dokaz da opovrgne ono što sam ja u tužbi navela. Kada jedna javna ličnost izađe i kaže da je to tako, onda narod to prihvata da je to istina, međutim istina je uvijek tamo negdje drugo, kaže Ružica Јukić.

Biti frizer je časno zanimanje, čuo sam da je bila frizer i prodavač, što bih ja to provjeravao, odgovarao je Mektić koji je opet čuo i da je Јukićeva u rođačkim vezama s Tadićevom.

Јukićevoj je spočitavao navode o zločinima u Prnjavoru, prijavama protiv njega i da ima falsifikovanu diplomu, što je ona danas negirala.

Ostavši pri tvrdnjama da je pravosuđe lopovsko, kriminalno i korumpirano, Mektić je ocijenio da je Јukićeva poštena, ali da o njoj kao pravniku nema nikakvo mišljenje.

Cijeli postupak ocijenjuje apsurdnim i besmislenim.

- Јa nisam imao neku potrebu ništa da posebno da dokazujem. Kažem još jednom, osim da je ona iskoristila ovu priliku i imam osjećaj da je zato i ušla u ovaj postupak da se pere, neku ljagu sa sebe da skine za sve ono što je izrekla u toj emisiji, navodi Mektić.

Šta se ti petljaš, dekoncentrišete me (čak i izgledom), mene stalno prekidate, a ona priča kako voli Srbe, crnce, bijelce, Eskime, svakom loncu poklopac – prepoznatljivi manir sa pres konferencija bh. ministar bezbjednosti, kojem je spočitano nepoznavanje postupka, prenio i u sudnicu, a sudija Nives Abdagić nerijetko je morala da pribjegne opomenama.

- Јa sam za jednu normalnu komunikaciju, otvorenu, ali nikome neću dozvoliti, pa ni Ružici Јukić ni punomoćniku tamo da ima pravo da upada u moju riječ, da me prekida, da dobacuje, a da ja to ne uzvratim na isti adekvatan način, dodaje Mektić.

Mektić, koji je u postupak ušao bez pravnog zastupnika, na početku je odbio nagodbu, jer mu je bio neprihvatljiv zahtjev Јukićeve da održi konferenciju za novinare na kojoj bi priznao da je u spornim istupima rekao neistine.

- Јa sam ponudila sudsku nagodbu, upravo što ministar Mektić nije imao nikakav dokaz na ovu tužbu. Mogao je i Mektić isto takođe pritužbu za klevetu podnijeti pa da dokazuje sve što misli da treba da dokaže. On to nije uradio, kaže Јukićeva.

Sljedeće ročište zakazano je za 22. februar, kada bi trebalo da svjedoči i v.d. glavnog tužioca Gordana Tadić koja se danas zbog iskrslih obaveza nije pojavila na sudu.