latinica  ћирилица
19/01/2018 |  08:11 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Kotor Varoš: Za stipendiranje studena 70.000 km

Opština Kotor Varoš izdvojiće iz budžeta za ovu godinu ukupna sredstva u iznosu od 70.000 KM za stipendiranje studenata.
Studenti - Foto: RTRS
StudentiFoto: RTRS

Iz ove opštine je najavljeno da će načelnik Zdenko Sakan početkom februara raspisati konkurs za studentske stipendije.

Broj stipendija određen je iznosom namjenski izdvojenih sredstava iz budžeta opštine Kotor Varoš za stipendiranje studenata, a od tog broja pet stipendija biće dodijeljeno studentima druge ili viših godina studija privatnih visokoškolskih ustanova, a preostali iznos utrošiće se za dodjelu stipendija studentima druge i viših godine studija javnih visokoškolskih.

Stipendije u iznosu od 100 KM za sedam mjeseci biće isplaćene studentima prve godine studija koji su u srednjoj školi bili "vukovci" ili učenici generacije.

Mjesečni iznos stipendije od 100 KM za studente prvog ciklusa studija koji imaju prosjek ocjena manji od osam, kao i za sve studente sa privatnih visokoškolskih ustanova biće isplaćen za šest mjeseci, a za završne godine studija za pet mjeseci.

Stipendije u istom iznosu za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina studija sa prosjekom ocjena od osam do devet biće isplaćen za sedam mjeseci, a za za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina studija sa prosjekom ocjena devet i većim biće isplaćen za osam mjeseci.

Izvor: SRNA