latinica  ћирилица
20/01/2018 |  12:02 ⇒ 12:08 | Autor: RTRS

Dačić razgovarao sa Hasom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa Ričardom Hasom, predsjednikom Savjeta za spoljne poslove, koji od svog osnivanja 1921. godine okuplja najuticajnija imena političkih, poslovnih, medijskih i akademskih krugova SAD.
Sastanak Dačića sa Hasom - Foto: TANЈUG
Sastanak Dačića sa HasomFoto: TANЈUG

Dačić je Hasa upoznao o regionalnim prilikama i ukazao na posvećenost Srbije u postizanju regionalnog mira i stabilnosti, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je istakao da je u tom svjetlu važna i podrška SAD i izrazio interes Srbije da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa dodatno razvija i u budućnosti.

Ričard Has, predsjednik američkog Savjeta za spoljne poslove, jednog od najrenomiranijih američkih analitičkih centara, istakao je da SAD dijele interes Srbije u pogledu regionalne stabilnosti i u tom kontekstu podržavaju dijalog kao način za rješavanje svih otvorenih pitanja.

Savjet za spoljne poslove je izdavač magazina "Forin afers" /Foreign affairs/, globalno najprestižnijeg časopisa za međunarodne odnose, navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA