latinica  ћирилица
20/01/2018 |  12:33 ⇒ 14:08 | Autor: RTRS

Majdov gost na "Kustendorfu" na poziv Kusturice

Šampion svijeta u džudou Nemanja Majdov bio je gost 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf", koji se održava u Drvengradu na Mokroj Gori, na poziv osnivača ovog festivala, proslavljenog srpskog reditelja Emira Kusturice.
Kustendorf - Foto: RTRS
KustendorfFoto: RTRS

Kusturica je rekao Srni da je Nemanja Majdov mlad čovjek koji je vjerovao u sebe i pokazao da vjera i rad mogu donijeti uspjeh.

"Srpski narod ima mnogo talentovanih mladih ljudi kojima treba dati podršku na putu do uspjeha. I ovaj festival, kao i muzički ljetni festival 'Boljšoj' koji se održava na Mećavniku pokazuju moju želju da pomognem mladim ljudima i da ih podržim na putu ostvarenja njihovih snova", istakao je Kusturica.

Majdov je rekao Srni da mu dolazak na "Kustendorf" mnogo znači, a posebno poziv koji je dobio od profesora Kusturice, koji je ne samo srpski nego i svjetski reditelj.

"Čast mi je da jedna takva ličnost kao što je Emir Kusturica poštuje moj rad i rezultate koje ostvarujem", istakao je Majdov, koji je prije četiri mjeseca postao prvak svijeta u džudou.

On je rekao da je džudo osnov njegovog života, te poručio mladima da "sanjaju svoje snove, jer snovi se mogu ostvariti, ako u njih vjerujete i radite na njihovom ostvarenju".

Majdov je kao reprezentativac Srbije u džudou postao prvak svijeta u konkurenciji do 90 kilograma na šampionatu u Budimpešti i poslije 37 godina donio prvu svjetsku zlatnu medalju za Srbiju.

Rođen je u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj, a nastupa za reprezentaciju Srbije.

Izvor: SRNA