latinica  ћирилица
20/01/2018 |  13:15 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Marković: PDP proveo neviđenu pljačku sopstvenog naroda

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković izjavila je da je PDP generalno posljednja partija u BiH koja ima pravo da uopšte progovori o kriminalu ili korupciji i da će u istoriji Republike Srpske ostati upamćena kao partija koja je, kako je navela, tokom vladavine Srpskom od 2001. do 2006. provela neviđenu pljačku sopstvenog naroda.
Milica Marković - Foto: SRNA
Milica MarkovićFoto: SRNA

"Oni su posljednji koji imaju pravo da o tome govore. Za njih se jednostavno može reći, kao i za svaku drugu nesreću u ljudskom životu, `pominjalo se, ali ne povratilo se`", rekla je Markovićeva.

Ona je za Srnu podsjetila da je PDP sproveo legalnu kriminalizaciju društva i Republike Srpske preko privatizacije i ostao dužan brojne plate i penzije penzionerima i svim budžetskim korisnicima, koje nikada nisu nadoknadili, niti su se ikada potrudili da nešto učine u vezi sa ovim dugom.

"Ovo njihovo saopštenje je pravi dokaz kako se očajnik brani u onome što je zaista učinio i što je nanio štetu, i Republici Srpskoj i srpskom narodu i svima ostalima u Srpskoj", rekla je Markovićeva.

PDP je u današnjem saopštenju obećao građanima da će nakon narednih izbora u Republici Srpskoj biti izgrađeno pošteno i pristojno društvo, u kojem će osobe poput Milice Marković biti potpuno marginalizovane, optužujući nju i SNSD da su "uvijek u funkciji zaštite kriminalaca".

Izvor: SRNA