latinica  ћирилица
21/01/2018 |  13:24 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Kozara-destinacija brojnih ljubitelja zimskih sportova (VIDEO)

Zimska sezona na Kozari uveliko je u toku, ali je zbog nedostatka snijega, sezona počela nešto kasnije. Ipak, padavine i niske temperature prethodnih dana, omogućile su da budu puštene dvije staze-za odrasle i djecu. Tu je i noćno skijanje, pa je "krajiška ljepotica“ ovih dana destinacija brojnih ljubitelja zimskih sportova.
Kozara - Foto: RTRS
KozaraFoto: RTRS

Za vrijeme zimske sezone, Kozara je gotovo svakodnevna destinacija brojnih Prijedorčana.

Iako su početak godine obilježile neuobičajeno visoke temperature za ovaj period, ski-staze na Kozari, konačno su spremne.

Na raspolaganju su i četiri topa za vještački snijeg, koji će, ukoliko temperature dozvole, produžiti ovogodišnju sezonu.

"Temperature u zadnja dva dana su omogućile da možemo vještački da doradimo snijega i ovo što je prirodno palo, stvorene su okolnosti da na dječijoj stazi i na staroj stazi formiramo dobru podlogu", istakao je Božo Grbić, predsjednik Planinarsko-skijaškog društva "Ljubijski rudar" iz Prijedora.

Zbog svega toga, užurbano rade i u Nacionalnom parku Kozara, kako bi "krajiška ljepotica" i u nastavku sezone spremno dočekala goste iz Srpske, ali i inostranstva.

"Mi redovno čistimo i održavamo sve parkinge na Mrakovici, tako da oni koji dolaze na Kozaru vjerujem da mogu biti zadovoljni, prije svega ako govorimo o parkiranju, i kako je snijeg očišćen, staze i ostalo", rekao je Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka "Kozara".

Na ovoj planini u toku su pripreme za dvanaestu turističko-privrednu manifestaciju "Dani zime na Kozari" koja će biti održana 3. i 4. februara s ciljem promocije turističkih potencijala Kozare.