latinica  ћирилица
22/01/2018 |  15:14 | Autor: RTRS

Mihajlović: Ne postoji nijedan razlog da se Beograd ne uključi u istragu

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da ne postoji nijedan razlog da srpski organi ne budu uključeni u istragu ubistva Olivera Ivanovića, ako vlasti u Prištini nemaju šta da kriju i ako žele da se pronađu ubice i nalogodavci terorističkog zločina.
Zorana Mihajlović (Foto: Dragan Stanković) - Foto: TANЈUG
Zorana Mihajlović (Foto: Dragan Stanković)Foto: TANЈUG

Mihajlovićeva je rekla novinarima da je u interesu i EU da se ovo ubistvo što prije riješi i da ne vidi zašto bi neko imao nešto protiv uključivanja srpskih organa, s ciljem što bržeg otkrivanja počinilaca.

Ona je navela da je važno to što nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića nisu uspjeli da posvađaju, niti da uplaše Srbe na Kosovu.

"Odlazak predsednika Srbije na Kosovo najbolji je mogući potez u ovakvoj situaciji, jer je uspeo porukama mira da umiri uzavrele strasti, kao i opravdani strah Srba na Kosovu", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da jasne poruke Vučića da je Srbija za mir, saradnju, da neće da priča o oružju, već o gradnji vrtića i škola na Kosmetu, pokazuju snagu i mudrost politike Srbije, koja je za očuvanje regionalne stabilnosti, prenijeli su beogradski mediji.

Izvor: Srna