latinica  ћирилица
06/02/2018 |  14:05 ⇒ 14:08 | Autor: RTRS

Banjaluka: Narednog mjeseca tenderi za pet najvećih projekata

Јavne nabavke za realizaciju pet kapitalnih projekata od posebnog značaja za Banjaluku biće pokrenute narednog mjeseca, nakon što Skupština grada odobri predloženi plan za njihovo finansiranje, rečeno je na današnjoj sjednici gradskog Tima za kapitalne investicije.
Banja Luka - Gradonačelnik: Tim za kapitalne investicije - Foto: SRNA
Banja Luka - Gradonačelnik: Tim za kapitalne investicijeFoto: SRNA

Na prijedlog Odjeljenja za finansije, Skupština grada Banjaluka bi na sjednici, koja se očekuje 21. februara, trebalo da donese odluku o emisiji gradskih obveznica u iznosu do šest miliona KM sa predviđenim rokom dospijeća od sedam godina, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tim novcem biće finansirani projekti izgradnje Zelenog mosta sa pristupnim saobraćajnicama, puta za Motike, izgradnja Istočnog tranzita od Krfske do Ulice Gavrila Principa, nastavak izgradnje vodovodnog sistema "Crno vrelo", te izgradnja sportske dvorane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra.

Prema utvrđenom planu, nadležna gradska odjeljenja raspisaće tendere za realizaciju ovih projekata polovinom narednog mjeseca, na osnovu ranije pripremljenih projekata.

Iz Gradske uprave navode da je riječ o pet investicija koje su prilikom planiranja ovogodišnjeg budžeta predviđene za eksterno finansiranje.

Izvor: SRNA