latinica  ћирилица
07/02/2018 |  21:37 ⇒ 21:38 | Autor: RTRS

Bajern ovjerio Top 8, povratak Lučića, Budućnost pobijedila Cedevitu

Minhenski Bajern, koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, plasirala se u Top 8 fazu Evrokupa.

Bavarci su u šestom, posljednjem kolu grupe F slavili u uzbudljivom meču protiv Lijetuvos Ritasa – 87:85.

Gosti su do pobjede došli zahvaljujući Danilu Bartelu, koji na deset sekundi do kraja udara rampu Krisu Krameru, pošto je ovaj uhvatio namjeran promašaj Lukasa Mavrokefalidisa sa linije za slobodna bacanja, da bi trijumf overio DŽared Kaningem iz penala.

Upravo je Kaningem bio najefikasniji sa 23 poena, Devin Buker dodao je 18, Majk Cirbes 14, a Bartel 11. Naš Stefan Јović proveo je nešto više od dvadeset minuta na parketu i za to vreme zabilježio dva poena (1/1 za dva, 0/3 za tri), četiri assitencije, tri skoka i dvije ukradene lopte.

Istovremeno, ono što može da raduje selektora i navijače Bajerna, odnosno Srbije jeste povratak Vladimira Lučića. Srpski reprezentativac nije igrao, ali se po prvi put poslije gotovo troipomjesečne pauze našao u protokolu za meč.

S druge strane, Kramer je bio najefikasniji sa 18 poena, a imao je i deset asistencija i šest uhvaćenih lopti. Trevis Peterson i Roks Giedraitis dodali su po 15, dok je Mavrokefalidis ubacio 12.

Za mesto iza Bajerna i prolaz među osam najboljih boriće se Torino i Zenit iz Sankt Peterburga u direktnom duelu od 20.45.

U istom terminu, u okviru grupe H, sastali su se Uniks i Limož, a domaćin je takođe obezbijedio prolaz u narednu fazu takmičenja – 88:78.

Uniks je predvodio DŽamar Smit sa 16 poena i četiri skoka, dok je naš Danilo Anđušić zabilježio 12 poena (3/5 za dva, 1/3 za tri), pet skokova i tri asistencije.

U rezultatski nevažnom meču, Budućnost je savladala Cedevitu u grupi G 84:52, ali je zagrebački klub slavio u daleko važnijem duelu prethodnog vikenda u ABA ligi.

Crnogorski sastav predvodili su Suad Šehović sa 14, odnosno Kajl Gibson i Kajl Lendri sa po deset poena, dok je kod gostiju dvocifren bio samo Roko Leni Ukić sa takođe deset.

Budućnost je i prije ovog meča obezbijedila drugo mjesto, uz stoprocentnu Lokomotivu Kubanj Saše Obradovića, koja je slavila i na gostovanju Trentu 74:71 za perfektan skor 6-0.

Izvor: B92