latinica  ћирилица
08/02/2018 |  14:45 | Autor: RTRS

Mitrovićeva "Odiseja" do Fulama

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović otkrio je nevjerovatne datalje o tome kako je posljednjeg dana prelaznog roka u dramatičnom finišu stigao na pozajmicu u engleski drugoligaš Fulam.
Aleksandar Mitrović (Foto:.alo.rs) -
Aleksandar Mitrović (Foto:.alo.rs)

Mitrović je ispričao anegdotu iz Brisela, gdje je prvobitno trebalo da dovrši ranije dogovorenu pozajmicu svom nekadašnjem klubu, Anderlehtu. Naime, tada se umalo onesvijestio od gladi zbog čekanja finalizacije transfera koji se na kraju izjalovio. A onda je u posljednjim minutima prelaznog roka potpisao za Fulam.

- Kada je propao dogovor sa Anderlehtom preko Snepčeta sam poslao poruku Јokanoviću "Kako si?", a on se šalio da čeka da mi se izjalovi transfer. Odgovorio sam mu "Danas je tvoj srećan dan, dogovor je prekinut" - rekao je srpski golgeter za britanski Tajms.

Јokanović je odmah kontaktirao upravu kluba, ona je dala "zeleno svjetlo", ali je onda nastao novi problem. Bilo je 11 sati uveče, trebalo je naći doktora da se obavi hitan medicinski pregled. Sve je, na sreću, obavljeno na vrijeme i završeno u 23.45. Petnaest minuta prije kraja prelaznog roka.

Mitrović, koji ističe da je upraov zbog Јokanovića i izabrao novu radnu sredinu, priznaje da je Njukasl veliki klub, ali da mora da igra kako bi "skupio minute" pred Svjetsko prvenstvo.

- Menadžer Njukasla Rafael Benitez zna koliko poštujem klub, nadam se da će ostati u Premijer ligi. Prelazak u Fulam je najbolja opcija za mene, vjerovatno bolja i od Anderlehta. Ekipa igra najbolji fudbal u Čempionšipu - istakao je Mitrović.

Tajms je Mitrovićev prelazak u Fulam okarakterisao kao inserte iz poznatog filma "Nemoguća misija", ali je otkrio još neke zanimljive detalje:

- Slaviša mi je rekao da ne radim glupe stvari. Rekao je da svoju strast usmjerim na davanje golova, ne na neke lude startove. Razumijem ga i slažem se sa njim - rekao je Mitrović.

Njegov stav o reprezentaciji bio je posebno interesantan ovom britanskom listu:

- Biti Srbin je nešto na šta sam najponosniji. Moja zemlja je bila u mnogo ratova. Nikada se ne predajemo, mi se borimo za slobodu. Srpski mentalitet je veoma jak, baš zbog toga kroz šta smo prošli. Mogu da se kladim da svaki Srbin ovako razmišlja. Što se tiče Mundijala, to će biti najveći momenat u našim fudbalskim karijerima. Ako treba da krvarimo tada, krvarićemo, samo da predstavljamo naš narod na najbolji mogući način - zaključio je Mitrović u izjavi za Tajms.

Izvor: Tanjug