latinica  ћирилица
14/02/2018 |  18:49 | Autor: RTRS

Razgovarano o krizi u radu Vlade FBiH

Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao je danas u Sarajevu sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i njegovim zamjenicima Јelkom Milićević i Veskom Drljačom o mogućnostima prevazilaženja krize u radu Vlade FBiH i pronalasku rješenja problema za koje partneri u vlasti predlažu različite načine.
Vlada FBiH (arhiva) -
Vlada FBiH (arhiva)

Čavara je rekao da je dogovoreno da narednih dana Novalić, Milićevićeva i Drljača razgovaraju kako doći do konkretnih rješenja, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Da bismo to rješavali smatram da treba da se vrate u zonu dogovora i razgovora, a ne sukoba. Sukob će sigurno naštetiti svima, prvenstveno onima koji imaju odgovornost vođenja i obavljanja određenih funkcija u vlasti u FBiH i sigurno će se odraziti na svakog stanovnika FBiH", naglasio je Čavara.

Prema njegovom mišljenju, izbor i imenovanje direktora Poreske uprave FBiH, koje je izazvalo prekid sjednice federalne vlade, nije jedino neriješeno pitanje.

"Možda je to samo kap koja je prelila čašu kada je riječ o odnosima među partnerima u federalnoj vlasti. Treba tražiti rješenja za mnoga pitanja koja su i ranije isticana, kao što je pitanje Razvojne banke, Federalne uprave policije, imenovanja vršioca dužnosti i svega što opterećuje odnose", rekao je Čavara.

Izvor: SRNA