latinica  ћирилица
15/02/2018 |  16:01 ⇒ 19:22 | Autor: RTRS

Izgradnja pristupnih saobraćajnica u Bratuncu (VIDEO)

U Bratuncu je u toku izgradnja pristupnih saobraćajnica ka novom mostu koji će biti dio projekta izgradnje zaobilaznice oko Bratunca.
Bratunac - Foto: RTRS
BratunacFoto: RTRS

Investitor je Јavno preduzeće Putevi Srpske, a vrijednost radova na pristupnoj traci je oko 680.000 KM. Nakon ovih radova biće obnovljen i regionalni put Drinjača-Bratunac-Skelani.

Mještani smatraju da će trend višedecenijskog odlaska stanovništva iz rubnih podrinjskih sela biti smanjen rekonstrukcijom regionalnog puta Drinjača-Skelani. Loša infrastruktura je, dodaju, bila glavni uzrok činjenice da sela izumiru.

Izgradnja pristupnih saobraćajnica ka budućem graničnom prelazu je počela, a u toku je izmještanje vodovoda i elektromreže.

Natalija Kostrešević, portparol ЈP Putevi Srpske, kaže da radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice ka novom mostu teku predviđenom dinamikom.

Istovremeno, strateški projekat za opštinu Bratunac biće izgradnja zaobilaznice koja će sa budućeg graničnog prelaza rasteretiti saobraćaj, ističe prvi čovjek opštine Nedeljko Mlađenović.

- Već 90 odsto imovinskih poslova je odrađeno, a nama je najbitnije da se sve kvalitetno uradi - kaže Mlađenović.

Realizacija projekta zaobilaznice oko Bratunca počeće nakon otvaranja graničnog prelaza i izgradnje carinskih terminala kod mosta Bratoljub. Ovaj projekat realizovaće Uprava za indirektno oporezivanje BiH.