latinica  ћирилица
15/02/2018 |  19:21 ⇒ 19:23 | Autor: RTRS

Prodanović: Kandidatura Dodika znači apsolutnu pobjedu

Lazar Prodanović, poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, izjavio je da nema razloga za zbrinutost zbog naoružavanja pripadnika MUP-a Republike Srpske, jer je to plan modernizacije.
Lazar Prodanović - Foto: arhiv
Lazar ProdanovićFoto: arhiv

"Nije se nabavljalo ništa 20 godina. Sada se provodi ta aktivnost. MUP i Vlada Srpske će raditi u skladu sa zakonom, a ovo je u interesu građana Republike Srpske. Nema razloga da se bilo ko brine, svi su građani jednaki pred zakonom", naveo je Prodanović.

On je rekao da mediji spinuju na nešto što nema veze - i da je taj medijski spin napravljen u Sarajevu. Ipak, vijest su prenijeli međunarodni listovi - što je zabrinulo i EU zvaničnike.

"Spinuju oni kojima je u interesu, postoje snage koje prave problem od nečega što nije. Nikome nije u interesu da naruši bezbjednost građana u Srpskoj. Nema ovo veze sa izborima, nego sa planom. Ranije smo nabavljali vozila, ove godine naoružanje, biće nabavka opreme koja će pojačati rad saobraćajne policije", naveo je Prodanović.

Kaže da nema razloga da zabrinjavamo EU, da destabilizujemo ovo područje.

"Ako se misli na Rusiju, njihovo djelovanje ne destabilizuje situaciju - konstruktivno je i po Ustavu", naveo je Prodanović koji je dodao da će obuku policije u Srpskoj vršiti predstavnici policijskih službenika iz EU i SAD.

Pojavila se i informacija da će to oružje biti korišteno i za stopiranje demonstracija, na što je Prodanović kazao da je to pokušaj da se delegitimizuje legalno izabrana vlast.

On je potvrdio da ni jednom građaninu, koji ne krši zakon, neće biti primijenjeno nikakvo sredstvo, a da je pravo svakog građanina da se okupljaju na mirnim protestima.

Govorio je Prodanović i o kandidaturi Milorada Dodika - okarakterisavši ga kao najozbiljnijeg kandidata za člana Predsjedništva BiH.

"Bez sumnje, kandidatura Dodika za poziciju znači apsolutnu pobjedu".

Dodik je ranije za N1 rekao da ako bude izabran za člana Predsjedištva - da će na posao dolaziti u Istočno Sarajevo.

"Sadašnji član Predsjedništva ima svoj kabinet u Banjaluci, ne vidim problem da se sjednica Predsjedništva održava u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Mostaru... Važnije su odluke koje se donese", istakao je Prodanović.

Na pitanje ko će biti kandidat za predsjednika Srpske, Prodanović je odgovorio sd će to biti osoba, koju SNSD kandiduje i koja će sigurno i pobijediti.

"Odluka će biti tokom maja, na vrijeme - kako bi se ovjerile kandidature i dostavile CIK-u", kazao je Prodanović.

Dodao je da je SNSD zainteresovan za konstitutivnost Srba u FBiH, nezadovoljni su njihovom brojnošću - i to pitanje treba rješavati u budućnosti, jer smatraju da niko ne može biti diskriminisan.

Izvor: N1