latinica  ћирилица
07/03/2018 |  08:36 | Autor: RTRS

LŠ: Trenutak istine za Totenhem: Јuventus na Vembliju

Trenutak istine za Totenhem-britanski mediji najbolje opisuju koliko je za londonski klub važan revanš sa Јuventusom u osmini finala Lige šampiona jer bi, u slučaju da eliminiše torinskog giganta, pokazao da je sazreo da i na međunarodnoj sceni bilježi uspjehe protiv najvećih.
Liga šampiona - Foto: RTRS
Liga šampionaFoto: RTRS

Totenhem ima sasvim dobru situaciju, 2:2 iz Torina, i to nakon što je stigao dva gola zaostatka, ali nijednog trenutka ne smije da se opusti i zaboravi da naspram sebe ima iskusni, veliki tim, šestostrukog šampiona Italije i viceprvaka Evrope.

Izabranici Maurisija Poketina u grupnoj fazi završili su ispred jednog Real Madrida i Borusije iz Dortmunda, ali sve će se to zaboraviti ako na čuvenom Vembliju ne prođu među osam najboljih na Starom kontinentu, treći put u istoriji kluba.

"Moramo da budemo relaksirani i pokušamo da odigramo najbolji meč. Neću ništa da mijenjam, držaćemo se našeg stila, iako je važna utakmica. Idemo da uživamo, a ne da budemo pod panikom", rekao je Poketino u najavi utakmice i najavio ofanzivu od prvog minuta.

Ništa manje ambicije nema ni Јuventus, ekipa koja vapi za "ušatim trofejom" nakon što je izgubila dva od tri prethodna finala Lige šampiona.

Veliki problem treneru Masimilijanu Alegriju pravi to što je zbog povrede neizvjestan prvi napadač Gonzalo Iguin, strijelac dva gola protiv Totenhema, ali i na kraju tragičar zbog promašenog penala.

Dobra uvertira napravljena je u Rimu pobjedom u derbiju nad Laciom pogotkom Paula Dibale u posljednjem minutu, poslije čega Јuventus odbranu trofeja Serije A drži u svojim rukama.

U drugom meču nema ni najmanju dilemu, Mančester siti protiv Bazela potvrđuje prolaz poslije pobjede 4:0 u Švajcarskoj.

"Građani" su u fantastičnoj formi, nezadrživo grabe ka tituli prvaka Engleske, pa sav fokus mogu da usmjere ka Ligi šampiona. Možda od četvrtfinala jer je Bazel već "arhiviran".

Izvor: Agencije