latinica  ћирилица
09/03/2018 |  12:31 ⇒ 14:54 | Autor: RTRS

Kasipović-Kuburović: Odnosi Srpske i Srbije na izuzetnom nivou

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović, razgovarao je danas sa ministrom pravde u Vladi Republike Srbije, Nelom Kuburović, o međusobnoj saradnji ministarstava pravde.
Kasipović-Kuburović - Foto: RTRS
Kasipović-KuburovićFoto: RTRS

Ministri su istakli da su odnosi između Republike Srpske i Republike Srbije na izuzetnom nivou, posebno kada je u pitanju saradnja između dva ministarstva.

S obzirom da se danas u Banjaluci, obilježava deset godina postojanja Notarske komore Republike Srpske, jedna od tema razgovora odnosila se i na funkcionisanje i rad notarijata.

Kasipović je istakao da Republika Srpska ulaže velike napore u efikasno funkcionisanje notarskog sistema, uzimajući u obzir činjenicu da od toga zavisi dobar rad cijelog pravosuđa kao i da se omogućava građanima da svoje pravne potrebe, bilo da su one pred sudom ili notarima, završe brzo i lako.

Kuburović je podsjetila da su kolege iz Republike Srpske pružile veliku podršku prilikom uvođenja javnih bilježnika u pravni sistem Republike Srbije 2014. godine, te ukazala da Ministarstvo pravde Srbije radi na unapređenju E-pravosuđa, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srpske.