latinica  ћирилица
09/03/2018 |  13:55 ⇒ 13:56 | Autor: RTRS

Slalom dječaka i djevojčica na Ravnoj planini

U Ski-centru "Ravna planina" na Palama danas je održana trka u slalomu za mlađe kategorije iz kalendara alpskog kupa BiH "Majneks kup 2018", na kojem je učestvovalo 50 takmičara iz 12 klubova.
Skijalište "Ravna planina" na Palama - Foto: SRNA
Skijalište "Ravna planina" na PalamaFoto: SRNA

Predsjednik Smučarskog kluba "Pale" Igor Šljuka rekao je novinarima da je današnja trka u slalomu organizovana za dječake i djevojčice od 12 do 16 godina.

"Od sutra nas očekuje takmičenje u veleslalomu, na čijem programu će nastupati oko 160 takmičara iz 20 klubova u BiH. Biće organizovana i kategorija za najmlađe u okviru `Majneks kupa 2018`", naveo je Šljuka.

On je dodao da se Ski-centar "Ravna planina" maksimalno potrudio i obezbijedio odlične uslove za održavanje takmičenja, tako da su svi takmičari postigli odlične rezultate.

Prema njegovim riječima, u planu je održivanje i prvenstva BiH za mlađe kategorije, ali će odluka o tome gdje će biti održano zavisiti od uslova.

Tehnički delegat Senahid Godinjak rekao je da je današnje takmičenje održano u okviru alpskog kupa BiH, te da su uslovi bili fantastični i svaki takmičar od prvog do posljednjeg startnog broja priredio je pravi festival skijanja jer su svi imali podjednake uslove.

"Sutra je diciplina u veleslalomu na kojoj se očekuje veći broj takmičara obzirom da imamo i one najmlađe kategorije od osam do 10 godina. Vjerujem da će uslovi i sutra biti odlični", naveo je Godinjak.

Ski-centar "Ravna planina" u saradnji sa Smučarski klubom "Pale" i Skijaškim savezom BiH, organizuje trku i daje maksimalan doprinos promociji, kako zimskih sportova među mlađom populacijom, tako i sporta i zdravog načina života uopšte.

Izvor: SRNA