latinica  ћирилица
09/03/2018 |  15:12 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Јahorina bilježi rekorde (VIDEO)

Јahorina se ove sezone vratila među najznačajnije zimske turističke destinacije u regionu i bilježi rekorde kako u posjeti, tako i broju skijaša na stazama. Do sada je bilo 95 dana aktivnog skijanja na Јahorini, a do kraja sezone ostalo je još nešto manje od mjesec dana.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Skijaši, ljubitelji prirode, šetnje i planinskog vazduha česti su gosti koji odmor provode na Јahorini. Stranci, domaći, veliki i mali- za ovu planinu svi imaju samo riječi hvale.

Za 95 skijaških dana preko 165.000 posjeta - zvanični su podaCi iz Olimpijskog centra. Ono što je bilo zacrtano pred početak sezone u velikoj mjeri je prebačeno.

"Moram da kažem da su ove godine oboreni svi rekordi u prihodima i broju skijaša u jednom danu. I na današnji dan imamo 95 dana skijanja, što je jedan veliki uspjeh, a pred nama je još posla", rekao je direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnajić.

"Ono što je pozitivno i što ulijeva samopouzdanje je veći broj dolazaka gostiju u ovoj sezoni u odnosu na predhodne i taj broj ide uzlaznom putanjom. Naravno, radujemo se tim podacima", istakao je direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić.

Na ovoj planini sutra će biti održana "Trka poznatih ljubitelja Јahorine", a već narednog vikenda prvi put trodnevni Egzit muzički festival.