latinica  ћирилица
09/03/2018 |  17:33 | Autor: RTRS

Sekretarka Skupštine Srbije smijenjena zbog korupcije

Skupština Srbije razriješila je danas dužnosti generalnog sekretara parlamenta Svetislavu Bulajić, zbog sumnje u korupciju.
Svetislava Bulajić (Foto: Marko Todorović) -
Svetislava Bulajić (Foto: Marko Todorović)

Bulajićeva je razriješena glasovima 135 poslanika, a rasprava i glasanje o njenom razrješenju obavljeni su, nakon što je ta tačka na prijedlog predsjednika Skupštine Maje Gojković uvrštena u dnevni red Skupštine po hitnom postupku.

Prijedlog za razrješenje Skupštini je dostavila Agencija za borbu protiv korupcije zbog toga što je Bulajićeva protivzakonito sebe upućivala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad.

Ta agencija je rješenjem od 19. oktobra prošle godine utvrdila da je Bulajićeva tokom obavljanja javne funkcije u 2017. godini sebe upućivala na službena putovanja u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu i naplatila devizne akontacije na ime dnevnica.

Ona je isplatila sebi 163.061 dinar /oko 1.381 evro/ na ime prekovremenog rada.

Prema navodima Agencije za borbu protiv korupcije, Bulajićeva nije obavijestila tu agenciju da je u tom slučaju u sukobu interesa, zbog čega joj je izrečena mjera javnog objavljivanja preporuke za razrješenje sa javne funkcije generalnog sekretara.

Izvor: Srna