latinica  ћирилица
14/03/2018 |  21:18 ⇒ 21:29 | Autor: RTRS

Trebinje 059: Daleko im lijepa kuća Turnićeva

Portal Trebinje 059 najavljuje dalje izvještavanje o vezi Milorada Vukanovića sa odlukom Vladislava Turnića da promijeni testament i izuzetno vrijednu imovinu na atraktivnoj lokaciji u Dubrovniku ostavi njemu.
Kuća, Dubrovnik (Foto:http://www.trebinje059.com ) -
Kuća, Dubrovnik (Foto:http://www.trebinje059.com )

Tekst prenosimo u cijelosti:

Kakva je veza između "patriote" iz izvještaja Hjuman Rajt Voča Milorada Vukanovića, profesionalnog Srbina iz Dubrovnika, sa odlukom Vladislava Turnića da promijeni testament, i izuzetno vrijednu imovinu na atraktivnoj lokaciji ostavi njemu, a ne onima kojima je naumio, biće predmet našeg profesionalnog izvještavanja i u narednim danima.

Kakvu ulogu u toj gotovo holivudksoj akciji je imao predsjednik fantomske partije za pravdu i red i savjetnik u kabinetu Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, takođe će biti predmet ozbiljne analize. Analize lišene uvreda, zluradosti, i kleveta, čime se Nebojša Vukanović služi odavno, a posljednjnih dana intenzivno, uvrijeđen što se neko usudio da zaviri i u njegov "moral" i njegov "novčanik".

Za razliku od njega, kojem su meta ljudi, a ne djela, predmet našeg interesovanja nisu ni on ni Milorad Vukanović, kako lažno sugeriše mlađi Vukanović. Predmet našeg porofesionalnog izvještavanja je uloga njih dvojice u operaciji "Turnićeva kuća", i šta je sve i kako na tom putu urađeno.

Da li je istina da je Milorad Vukanović naslijedio vrijednu imovinu Vladislava Turnića, a da mu nije ni rođak ni prijatelj po svjedočenju rodbine? Da li je istina da je Turnić u posljednji čas podstaknut da promijeni testament, ko ga je i čime podsticao da promijeni testament, da li je istina da su njih dvojica (Milorad i Nebojša) zajedno za te i druge potrebe vodili najprljaviju kampanju u istoriji borbe protiv Crkve, optuživši čak pravoslavnog sveštenika da je služio pomen ustašama? Da li je tačno da su upravo njih dvojica slagali javnost da je Crkva izbacila Srbe na ulicu u Dubrovniku, da je 3.500 Srba pisalo patrijarhu žalbu na nadležnog episkopa?

Hoće li javnosti dati odgovore na pitanje ko je kucao pismo koje je potpisao Vladislav Turnić, jer je poznato da Turnić nije koristio računar, i za čije potrebe je Nebojša Vukanović plasirao laž da je pismo pisala grupa intelektualaca? Da li je zbog sebe ili strika branio "patriotizam" Milorada Vukanovića znajući da jedini od svih nije odležao ni dana robije zbog osnivanja SDS u Dubrovniku. Znajući da se oprao od svega i svih, na najbrutalniji način. Kako, pokazali smo jučerašnjim tekstom, koji je plod isključivo dokumenata koji su u našem posjedu.

Ni na jedan argument iznesen u proteklim danima ni Milorad, a ni Nebojša Vukanović, preko koga se Milorad oglašava, nisu napisali ni demanti, niti ispravku. Od svega su se mogle čuti samo uvrede i teške riječi, za kojim mi nema potrebe da posežemo, niti je to jezik koji se koristi na ovom portalu. Buka koju klevetama i uvredama Nebojša Vukanović pokušava da napravi zbog otvaranja slučaja "Turnićeva kuća" nedovoljna je da ućutka novinare našeg portala, ali i znatiželju više desetina hiljada čitalaca.

Sakrivanje iza porodice, o čemu ćete tek čitati na ovom portalu, vrhunac je i ljudskog i profesionalnog beščašća, jer Nebojša Vukanović u svojim "kolumnama" nije štedio teške riječi i kvalifikacije za osobe kojima se bavio, više nego djelima o kojima je najčešće neuko i neprofesionalno pokušao da govori.

Na kraju, otužna je priča o zaplijeni imovine, valjda po sudskim presudama za klevetu koje Nebojša Vukanović mora da plati. Ako od prije tri godine kao Bosićev savjetnik prima platu iz budžeta, onda je za to vrijeme, bez dnevnica i ostalih privilegija, samo po osnovu plate, Nebojša Vukanović zaradio oko 120.000 KM. Zašto od tog novca ne plaća kazne?

Danas smo bili u Dubrovnku, sa željom da prikupimo dodatne informacije bitne za ovu priču. Veoma smo bili iznenađeni činjenicoom da Srbi u Dubrovniku sa pažnjom prate naše izvještavanje, ali kako nam rekoše, oni su to gotovo sve znali. Sa željom da uzmemo izjavu i od predstavnika SPC u Dubrovnku na ovu temu kontaktirali smo i dubrovačke sveštenike. Sve što su nam rekli bilo je: daleko im lijepa kuća Turnićeva!

Izvor: trebinje059