latinica  ћирилица
10/05/2018 |  08:05 ⇒ 11:50 | Autor: RTS

Razmjena vatre na Golanskoj visoravni, sirene za uzbunu u Izraelu (VIDEO)

Sirene za vazdušnu opasnost čule su se na Golanskoj visoravni, a izraelska vojska upozorila je stanovnike te oblasti da ostanu u svojim kućama, pošto su Sirija i Izrael razmijenili vatru projektilima. Snimci sa sirijske strane pokazuju salvu projektila ispaljenih iz višecjevnih bacača.

Sirene su se začule nedugo pošto su sirijski državni mediji javili da je izraelska vojska ispalila projektile na sirijske snage neposredno prije ponoći.

 Izraelska vojska ubrzo je saopštila da je sa položaja iranske Revolucionarne garde u Siriji ispaljeno dvadesetak projektila ka izraelskim snagama na Golanskoj visoravni, kao i da je djelovala protivraketna odbrana.

Mediji u Izraelu javili su da vojska te države ispituje šta se zaista dogodilo, ali da za sada nema čvrstih informacija.

Izraelska vojska je već danima u stanju pripravnosti posle serije vazdušnih udara snaga te države na Siriju, ali i prilično napete situacije koja vlada na Bliskom istoku nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da se SAD povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.