latinica  ћирилица
10/05/2018 |  14:29 ⇒ 17:52 | Autor: SRNA

"Nikšić ne može i nikada neće moći odlučivati o institucijama Srpske"

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković rekao je Srni da je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić današnjom izjavom da "svaka policija protiv koje se digne narod i treba da bude ukinuta" samo dokazao da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio u pravu kada je rekao da je Nikšićev cilj aktuelizacija reforme policije, odnosno ukidanje Policije Republike Srpske.
Marko Vidaković - Foto: RTRS
Marko VidakovićFoto: RTRS

"O Policiji Republike Srpske će odlučivati građani Republike Srpske, koji nikada neće dozvoliti da naša Policija bude ukinuta, jer je samo ona garant da možemo živjeti bezbjedno i slobodno u BiH. Tamo gdje Nikšić živi neka ukida šta god hoće, a o institucijama Republike Srpske, uključujući i njenu Policiju, ne može i nikada neće moći odlučivati", poručio je Vidaković.

On je dodao i da u svim slobodnim i demokratskim zemljama građani imaju mogućnost da iznesu neslaganje sa određenim tvrdnjama koje iznesu predstavnici državnih organa, što se dešava i u Njemačkoj, Francuskoj, ili SAD, ali i u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH.

"Očigledno je da Nermin Nikšić i SDP, kao i druge stranke iz Sarajeva, svaku situaciju u Republici Srpskoj žele da iskoriste za njeno slabljenje, i na kraju, njen nestanak. Ono što im mi iz SNSD-a želimo otvoreno poručiti jeste da se uzalud nadaju i da će Srpska svakim danom biti samo jača", zaključio je Vidaković.