latinica  ћирилица
10/05/2018 |  15:35 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Bileća- Dan Vojske Republike Srpske

Služenjem pomena stradalim borcima posljednjeg rata u Hramu Sv. Vasilija Ostroškog u krugu kasarne „Bilećki borci“ obilježen je Dan Vojske Republike Srpske.

Vojska je ostvarila svoj cilj, stvorila i očuvala Republiku Srpsku, ali je zato više od 23.000 najboljih sinova dalo ono najvrijednije - život, istaknuto je na svečanosti.

- Treći pjedašidksi puk je forimarn prije 13 godina sa ciljem njegovanja tekovina VRS. Da to dobro radimo pokazuju i prisustvo svih Boračkih organiazcija, civilnog sekotra iz istočne Hercegovine, istakao je Nebojša Ivezić, komandant 2. pješadisjkog bataljona.

- Danas smo pred hramom Svetog Vasilija, pred sjenama naše izginule braće, pred besmrtnim strojem junaka koji su dali život za RS, da se prisjetimo teških i slavnih vremena kada se ogromnim jedinstvom srpskog naroda, stvorila i odbranila Republika Srpska, naglasio je Veselin Vujović, predsjednik BORS-a Bileća.

U okviru obilježavanja i proslave Dana VRS, organizovan je Dan otvorenih vrata i tradicionalna akcija doborovoljnog davanja krvi.