latinica  ћирилица
10/05/2018 |  19:03 ⇒ 11/05/2018 | 08:04 | Autor: RTRS

Demantovana lažna vijest BN televizije

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović obraćajući se u Narodnoj skupštini Srpske rekla je da demantuje vijest koja je nedavno izašla u javnost, u kojoj se navodi da je ona izdala naređenje da se vodenim topovima rastjeruju okupljeni građani sa Trga Krajine, koji traže "Pravdu za Davida.
Željka Cvijanović - Obraćanje u NSRS - Foto: RTRS
Željka Cvijanović - Obraćanje u NSRSFoto: RTRS

"Moram reći da je ta vijest namjerno puštena u pojedinim medijima, od strane zluradih ljudi, koji pokušavaju da na sve moguće načine bace ljagu na institucije Srpske, a posebno na MUP Srpske", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da vjeruje u institucije Srpske i zatražila od njih da dođu od istine u vezi sa smrću 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke.

U vezi s ovom informacijom, oglasili su se i iz Biroa Vlade Srpske.

Povodom lažne vijesti koja je objavljena na portalu BN televizije, u 17.51 časova, a u kojoj se navodi da se "premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović zalaže da policija rastjera grupu "Pravda za Davida", te da je to "tražila na zatvorenim sastancima najužeg rukovodstva SNSD-a i Republike Srpske" i "predlagala da specijalna jedinica MUP-a Srpske interveniše, a čak ukoliko bude potrebno, da upotrijebi i vodene topove", iz Biroa Vlade Srpske ističu da predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, niti bilo ko iz Vlade, niti iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata, nikad nije predlagao bilo šta slično, posebno ne ono što je objavljeno na portalu BN televizije.

Pozivaju BN televiziju da u cilju objektivnog informisanja javnosti, poštujući novinarske kodekse, prestane da širi lažne i neistinite informacije.

Kako iz Biroa navode, od BN televizije očekuju da ovu grešku isprave i da ovaj demantij objave u cjelosti na svom portalu, kao i u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 BN televizije, u četvrtak, 10. maja 2018. godine, sa početkom u 19.30 časova.