latinica  ћирилица
14/05/2018 |  17:36 ⇒ 18:11 | Autor: SRNA

Zvanični Beograd protiv promjena formata sjednica o UNMIK-u

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je u Njujorku, tokom sastanka sa predsjedavajućim Savjeta bezbjednosti UN za maj Јoanom Vroneck, istakao da se zvanični Beograd protivi inicijativi pojedinih članica Savjeta za promjenu formata i dinamike sjednica Savjeta bezbjednosti o Misiji UN na Kosovu i Metohiji.
Ivica Dačić - Foto: SRNA
Ivica DačićFoto: SRNA

Dačić je istakao da pitanje Kosova i Metohije nije riješeno i da situacija na terenu ukazuje na neophodnost daljeg prisustva i angažmana Misije UN-a /UNMIK/ u nesmanjenom obimu i nepromijenjenom mandatu.

On je potvrdio posvećenost Srbije procesu dijaloga između Beograda i Prištine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Sastanak je održan uoči sjednice Savjeta bezbjednosti UN o izvještaju generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o radu UNMIK-a.

U sjedištu UN danas je počela sjednica Savjeta bezbjednosti na kojoj se razmatra redovni tromjesečni izvještaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o Kosovu i Metohiji, a na kojoj stavove Srbije zastupa šef diplomatije Ivica Dačić.