latinica  ћирилица
29/05/2018 |  18:48 ⇒ 20:16 | Autor: Nezavisne

Nadal nakon dva dana došao do 80. pobjede na RG

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa poslije teškog meča u dva dana sa Simoneom Bolelijem.
Rafael Nadal - Foto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Rafael NadalFoto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Nadal, koji je deset puta osvajao Gren slem u Parizu, savladao je Italijana sa 6:4, 6:3, 7:6 (11:9) u duelu koji je u ponedjeljak prekinut zbog kiše i morao je da bude nastavljen danas.

Meč Nadala i "laki luzera" Simonea Bolelija prekinut je sredinom trećeg, Rafa je dobio prva dva seta, ali je kod prekida Italijan imao brejk viška.

Prvi set je Nadal riješio jednim brejkom, u samom finišu seta za 6:4. U drugom setu je Boleli prvi napravio brejk i poveo sa 2:0 i 3:1, ali je nakon toga Nadal zagospodario terenom, osvojio pet vezanih gemova i poveo sa 2-0 u meču.

Međutim, Simone je došao do brejka na otvaranju trećeg dijela, potom je meč prekinut, a kada je nastavljen u utorak, 'Bik sa Majorke' se nekako vratio i slomio otpor rivala u taj brejku.

Na ovaj način Nadal je ostvario svoju 80. pobjedu na Rolan Garosu.

Španski teniser će u drugom kolu igrati protiv Argentinca Gvida Pelje, koji je u prvom kolu pobijedio Žoaa Sousu sa 6:2, 6:3, 6:4.