latinica  ћирилица
15/06/2018 |  10:43 | Autor: SRNA

Malešević: Unapređenje nastavnog procesa cilj

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da je cilj resornog ministarstva da unaprijedi nastavni proces u školama u Srpskoj, kako bi savladavanje novih nastavnih sadržaja za učenike bilo što podsticajnije i kod njih razvilo kreativnost i interesovanje za dragocjenim saznanjima.
Dane Malešević - Foto: RTRS
Dane MaleševićFoto: RTRS

Malešević je učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju, kao i rukovodstvu svih škola u Srpskoj čestitao završetak nastave u školskoj 2017/18. godini, te poručio da stečeno znanje uvijek otvara nove vidike, a radoznalost i želja za novim otkriva talente.

"Iako je školska godina iza nas za neke učenike bila više, a za neke manje uspješna, uvjeren sam da su svi bogatiji za nova znanja i nova prijateljstva. Savjetujem vam da uz zasluženi odmor, iskoristite dane raspusta i da obnovite neke lekcije koje su važne za nastavak školovanja", poručio je Malešević u čestitki.

On ističe da je, u stalnim nastojanjima da unaprijedi obrazovni sistem, Ministarstvo prosvjete i kulture donijelo nova zakonska rješenja u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja koja akcentuju ishode učenja, koji su ključ konkurentnosti kod zapošljavanja ili nastavka školovanja.

"Uz zahvalnost nastavnicima na posvećenosti vaspitavanju i obrazovanju mladih generacija, svima želim da predstojeći raspust provedu u dobrom raspoloženju i u društvu porodice kako bi se odmorili i pripremili za novu školsku godinu i izazove, kao i još bolje rezultate rada", navodi se u čestitki.

Nastava u školskoj 2017/18. godini u osnovnim školama biće završena najkasnije u petak, 22. juna, dok je juče okončana u srednjim školama.

Iz Ministarstva navode da će nastava u školskoj 2018/19. godini početi 3. septembra.