latinica  ћирилица
15/07/2018 |  08:18 | Autor: RTRS

"Bečki konjušar"

Austrijski ambasador u BiH je u diplomatskom koru isto što i Nebojša Vukanović u Trebinju. Zato i ne čudi što je Pamer upravo Vukanovića zvao na kafu, nakon što je na necivilizovan i bahat način pokušao da uslika grupu trebinjskih penzionera, koji sjede svaki dan tu gdje ih je Pamer i zatekaoa potom i napao, ističe se u tekstu objavljenom na portalu Trebinje059.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Da su kojim slučajem oni napali njega, upućeni kažu da bi Austrijanac znao kako da upotrijebi sve mehanizme zašite koji diplomati stoje ne raspolaganju. Ovako je koristio sve mehanizme da zataška incident koji je na svjetlo dana, za svoje potrebe, iznio njegov konjušar u Trebinju, Nebojša Vukanović.

Pamerom će se baviti austrijsko ministarstvo spoljnjih poslova, jer ovo neće moći da zataška, ma koliko mu u prikrivanju incidenta, lažima pomagao bečki konjušar Nebojša Vukanović.Hercegovački Minhauzen kaže da se zastidio “primitivaca i vandala“ iz Trebinja, a da čak nije provjerio o kome se radi, niti šta se desilo. Logika bečkog konjušara ne ide dalje od slijepe poslušnosti i podrške gazdi, ma šta taj radio ili govorio.

Vukanović je praktično slagao sve u tekstu, koji je ozbiljna optužba na jedan grad i državu, jer napad na ambasadora bilo koje države je napad na državu. Trebinje je naviklo na Vukanovićeve laži, i niko ga više ne uzima za ozbiljno. No, ovoga puta je u lažima iskoračio, i loptu prebacio na međunarodni teren, sramno optuživši svoje sugrađane da su primitivci i vandali. Nije se povukao ni nakon što je vidio da su u pitanju penzioneri, da je ambasador bio bahat, pa je nastavio da vrijeđa penzionere kvalifikujući ih nervoznim. Neće da shvati da penzioner drhti pred TV kamerom jer je zahvaljujući njegovim lažimapo prvi put saslušan u policiji, a potom izložen i medijskoj presiji. Misli Vukanović svako može da slaže i da se izlaže, kao što on to godinama radi.

Kuka Vukanović konjušar za gazdom koji nije uspio da uslika starog Ćira i Željezničku stanicu koju je sagradila Austrougarska, ali ne napisa ni riječ o tome da je Pamer potom otišao na kafu u trebinjsku baštu Platani. Tako je austrijski ambasador, bez fotografija stanice koju je napravila Austrougarska , sjeo pod one iste platane na kojima je Austrougarska 1914.godine objesila 79 najuglednijih Trebinjaca. Martin Pamer, naravno, nema ništa s tim, kao što nema ni sa Ćirom , ni Željezničkom stanicom. Ali ima veze sa Nebojšom Vukanovićem, koji je za zrno promocoije, ne misleći na posljedice, besprizorno napao cijeli grad!Opet lažima,ovoga puta za račun austrijskog ambasadora!

Gazda konja nagradi kockom šećera. Za konjušara nema ni toliko!No konjušaru šećer i ne treba. Treba mu samo gazda i uzda!

Izvor: Trebinje059