latinica  ћирилица
15/07/2018 |  18:27 ⇒ 16/07/2018 | 10:08 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali Đokoviću osvajanje Vimbldona

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je, u svoje i u ime građana Republike Srpske, srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvojenu titulu na Vimbldonu i osvajanje 13. Grend slema.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS)

"Velikom pobjedom u finalu najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu još jednom ste potvrdili svoju sportsku genijalnost, te pokazali da zaslužujete poziciju najboljeg svjetskog tenisera a sve nas, koji za Vas navijamo, učinili ponosnim i srećnim svojim velikim povratkom u vrh svjetskog tenisa", naveo je Dodik u čestitki Đokoviću.

Predsjednik Srpske poželio je Đokoviću puno sportske sreće, uspjeha i da još puno godina gospodari svjetskim teniskim terenima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku teniseru Novaku Đokoviću povodom osvajanja titule na Vimbldonu i osvajanje 13. Grend slema.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja još jedne titule prvaka na turniru Vimbldon. Odličnom igrom u toku finala potvrdili ste svoju dominaciju u svjetskom tenisu, te učinili ponosnim sve ljubitelje tenisa širom Republike Srpske", navela je Cvijanovićeva u čestitki srpskom teniseru.

U ime građana Republike Srpske, premijer Srpske poželjela je Đokoviću dobro zdravlje, profesionalni i lični uspjeh, te još mnogo pobjeda na svjetskim takmičenjima, saopšteno je iz Vlade Srpske

Najbolji srpski teniser Novak Đoković četvrti put u karijeri osvojio je Vimbldon, pošto je danas u finalu savladao Јužnoafrikanca Kevina Andersona 6:2, 6:2, 7:6 (7:3).