latinica  ћирилица
01/08/2018 |  07:50 ⇒ 08:22 | Autor: RTS

Veliki požar u Zemunu lokalizovan, povrijeđena četiri vatrogasca

Četiri vatrogasca su lakše povrijeđena prilikom gašenja požara koji je zahvatio dva magacina, namještaja i građevinske plastike u Zemunu.
Požar u Zemunu (foto:Teodora Vasiljević, Prva TV) -
Požar u Zemunu (foto:Teodora Vasiljević, Prva TV)

Vatrogasnim ekipama bilo su potrebna puna četiri časa da lokalizuju veliki požar koji je izbio u skladištima namještaja i građevinske plastike u Zemunu. U akciji su povređena četiri vatrogasca, a jedan je prebačen u beogradski Urgentni centar. 

Požar, koji je zahvatio skladišta površine od nekoliko stitina metara kvadratnih, gasila su 62 vatrogasca sa 20 vozila, javio je reporter RTS-a sa mesta događaja.

Vatrogasne ekipe su, osim gašenja požara, spriječile i širenje vatre na okolne objekte. Stanari nekoliko okolnih kuća su evakuisani, a u tom dijelu gradu isključena je struja da ne bi došlo do širenja požara na stambeni kompleks. 

Mediji navode da je požaru prethodila snažna eksplozija.

Zbog požara bio je blokiran dio puta od Zemuna prema Batajnici do Pupinovog mosta, a na terenu je veliki broj policajaca.

MUP je ranije saopštio da požar izbio oko 22 časa u magacinu namještaja u Zemunu, u Ulici Cara Dušana 268.  

Na mjesto požara je, tokom noći, došao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je istakao da je situacija teška i da se preduzimaju sve mjere kako bi se ugasio požar.

"Preduzimaju se sve mjere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost je veoma teška situacija jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to riješili", rekao je Stefanović obraćajući se novinarima. 

Prema njegovim riječima, vatra se u prvim momentima pojavila u jednom od objekata, koji je skladište ili fabrika namještaja, te je "očigledno da je odatle krenuo da se širi požar".

Ministar je rekao da će o uzrocima požara moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

"Napori svih ljudi iz spasilačko-vatrogasnih jedinica i policije su usmjereni na lokalizaciju požara i zaštitu okolnih magacina i stambenih objekata. Važno nam je da pokušamo da u narednim satima stavimo vatru pod potpunu kontrolu i da sa dovoljnim brojem vatrogasaca i dovoljnom količinom vode uspijemo da ugasimo na kraju ovaj požar", rekao je Stefanović.