latinica  ћирилица
01/08/2018 |  11:56 ⇒ 17:57 | Autor: SRNA

Lukač: Nova kancelarija smanjiće gužve pri registraciji vozila

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač posjetio je novu kancelariju za registraciju vozila u Banjaluci, koja je danas počela sa radom.

U Banjaluci je danas otvorena nova kancelarija za registraciju vozila. Ova kancelarija predviđena je za prijem zahtjeva koji podnose agencije za posredovanje pri registraciji vozila. Na staroj lokaciji u zgradi Policijske uprave, zahtjeve za registraciju vozila moći će da podnose fizička lica.

Tokom prošle godine bilo je više od 100.000 podnesenih zahtjeva za registraciju vozila, zbog čega su se stvarale ogromne gužve. Otvaranjem nove kancelarije sa tri šaltera biće omogućeno agencijama koje posreduju u registraciji vozila da brže obavljaju te poslove i da se smanje gužve na lokaciji Policijske uprave Banjaluka.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da će na lokaciji kod Policijske uprave Banjaluka zahtjeve za registraciju vozila i dalje podnositi fizička lica, te da će na toj adresi, umjesto dosadašnja dva, ubuduće raditi tri šaltera.

"Nadam se da ćemo na ovaj način izbjeći sve one gužve koje se stvaraju posebno u ljetnjem periodu i omogućiti građanima da mnogo brže obavljaju registraciju vozila", dodao je Lukač. 

Oni koji rade za agencije za osiguranje vozila ipak smatraju da otvaranje nove lokacije neće umanjiti gužve. Da bi se to izbjeglo, kažu, u novoj kancelariji potrebno je više šaltera na kojima se mogu podnositi zahtjevi.

Iz MUP-a je saopšteno da agencije od danas zahtjeve neće moći podnositi u šalter-sali za izdavanje ličnih dokumenata Policijske uprave Banjaluka. Zahtjevi će se i dalje moći podnositi putem pisarnice ove policijske uprave u kancelariji broj 122.

Nova kancelarija za registraciju vozila nalazi se u naselju Starčevica na adresi Јug Bogdana br. 6.