latinica  ћирилица
02/08/2018 |  16:20 ⇒ 21:27 | Autor: RTRS

Otvoreno 18. "Zvorničko ljeto"

Otvaranjem likovne kolonije i šahovskim memorijalom "Boro Vukajlović" u Zvorniku je počela najveća manifestacija "Zvorničko ljeto". Organizator je Grad Zvornik, a ovogodišnji pokrovitelji su Vlada i Kabinet predsjednika Milorada Dodika.

Čast da otvore 18. "Zvorničko ljeto" pripala je članovima zvorničke slikarske radionice "Paleta" koji su sugrađanima predstavili svoj talenat i "odali" tajnu da će za nekoliko dana gradske ulice ukrasiti četiri murala posvećena ljubavi, odnosno poznatoj zvorničkoj braći Blagojevići koji su 1924. u Zvornik dovezli prvi automobil.

Po petnaesti put održan je i memorijalni šahovski turnir posvećen jednom od najvećih zvorničkih šahista Bori Vukajloviću koji je poginuo u proteklom ratu 1992. godine.

Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika, ističe da će ovaj grad sedam dana biti kulturna prestonica Republike Srpske.

"Imamo sedam koncerata i brojne kulturne i sportske manifestacije, tako da će svako za sebe nešto pronaći. Pozivam sve zainteresovane sugrađane i goste da dođu i posjete našu manifestaciju", rekao je Ivanović.

U okviru "Zvorničkog ljeta", narednih dana biće održane književne večeri, guslarske i večeri plesa, tradicionalne manifestacije "Drinska regata", "Ljudi i mostovi"," Zvornički kotlić", brojni koncerti, a manifestacija se završava 8. avgusta kada će biti proslavljena krsna slava grada - Sveta Petka Trnova i održan koncert Nede Ukraden.

Večeras od 21 čas na gradskoj plaži biće održan koncert Milice Todorović.