latinica  ћирилица
02/08/2018 |  21:25 | Autor: RTRS

Slava opštine Milići: Unaprijediti uslove za bolji standard stanovništva

Svete arhijerejske liturgije, povodom krsne slave opštine, služene su u svim hramovima opštine Milići, a lomljenje slavskog kolača obavljeno je u Hramu Prenosa Moštiju Svetog oca Nikole u Milićima. Načelnik opštine čestitao je svim vjernicima krsnu slavu poručivši da lokalna zajednica iz godine u godinu radi na unapređenju uslova i podizanja standarda života svih njenih stanovnika.
Milići (arhiv) -
Milići (arhiv)

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević rekao je da su se u ovoj godini realizovali brojni projekti, a neki bi trebalo tek da budu realizovani. Najvažnije za sve stanovnike jeste izgradnja prečistača pitke vode, problem koji će nakon 20-30 godina biti riješen.

"Već smo platili sredstva za filtere i očekujemo na vrijeme isporuku opreme, a onda građevinske radove i ugradnju opreme radi kompanije Boksit jer na izvorištu dolazi do zamućenja, naročito kad su velike padavine. Zbog toga problem nema samo stanovništo, već i privreda. Imamo razgovore sa menadžmentom i uvjeravanja da će se poslovi svi završiti na vrijeme", izjavio je načelnik Lazarević.

Pored ovog projekta, radi se na sanaciji korita rijeka Studene i Јadar kao i izgradnji nekoliko kilometara puteva. Investiciona sredstva obezbijeđena su iz budžetskih sredstava na osnovu koncesionih naknada ekspolatacije rude, šume i vode, ali i uz veliku podršku Vlade Republike Srpske i kompanije Boksit.

"Vlada Srpske dala 800.000 hiljada KM,  imamo druge grantove i investicije, a kompanija Boksit , kako kaže, mnogo pomaže i učestvuje u finansiranju, ne samo kao izvođač, već i kao investitor", dodaje Lazarević.

 Ukupan iznos svih investicija koje će u Milićima biti realizovane u ovoj godini iznose oko 3,5 miliona maraka.