latinica  ћирилица
08/08/2018 |  07:19 ⇒ 09/08/2018 | 11:37 | Autor: RTRS

Premijerka Srpske najavila novu pomoć Klinici za ginekologiju (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i Kliniku za dječije bolesti Univerzitetko-kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Klinici za ginekologiju i akušerstvo Vlada Srpske će donirati električne aparate za ekstrakciju humanog mlijeka, te opremu za Odjeljenje perinatologije.

Novi aparati, medicinska oprema, ali i rekonstruisane prostorije - sve to uskoro će biti dostupno pacijentima ove klinike.

Vlada Srpske do sada je učinila mnogo u zdravstvenom sektoru i svaka oblast je važna, ali će u narednom periodu više pažnje posvetiti modernizaciji ginekologije, porodilišta, pedijatrije, jer od svih oblasti u medicini ovdje se samo rađa život.

Cvijanovićeva posjetila Klinički centar (Foto: RTRS)

Јedan od koraka bio je i izdvajanje pronatalitetne naknade od 405 KM za svaku nezaposlenu porodilju, a jedini cilj koji je vodio Vladu bio je da djeca u Srpskoj imaju ljepše, sigurnije rađanje i odrastanje.

Predsjednica Vlade obećala je nove donacije prilikom današnje posjete Klinici za ginekologiju, a pacijenti i ljekari prenijeli su joj u kakvim uslovima borave i rade.

Premijerka Srpske je podsjetila da je Vlada ranije donirala Klinici za dječije bolesti pet inkubatora, te najavila da će u narednom periodu biti donirano dodatnih četiri ili pet ovih aparata.

- Rekli su mi danas da postoji velika potreba za nabavkom novih inkubatora i to ćemo i uraditi - naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednica Vlade Srpske je povodom Svjetske nedjelje dojenja, odlučila pomoći Klinici i nabavkom bolničkih električnih aparata za ekstrakciju majčinog mlijeka.

- Imala sam priliku da razgovaram sa pacijentima koji su mi prenijeli da su zadovoljni tretmanom, uslovima i odnosom ljekara, što je i najvažnije - rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva posjetila Klinički centar (Foto: RTRS)

Sa rukovodstvom kliničkog centra, Cvijanovićeva je obišla Odjeljenje perinatologije na Klinici za akušerstvo i ginekologiju gdje je u toku rekonstrukcija prostorija. Vlada će donacijom pomoći u opremanju i ovog dijela.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić rekao je da je, zahvaljujući predsjedniku i premijerki Srpske, dogovoreno da se otpočne rekonstrukcija objekata obe klinike, ali i Klinike za zarazne bolesti.

Po završetku radova pacijenti će imati modernizovane klinike u kojema će na ljepši i laganiji način počinjati prvi dani novog života.