latinica  ћирилица
15/08/2018 |  19:32 ⇒ 23:35 | Autor: RTRS

Poraz Krupe, Radniku samo bod sa Čelikom

Fudbaleri Radnika odigrali su neriješeno bez golova protiv Čelika (0:0), dok je Krupa doživjela prvi poraz u Tuzli od Slobode (0:1), u okviru 5. kola Premijer lige BiH.
Premijer liga BiH - Foto: ilustracija
Premijer liga BiHFoto: ilustracija

Radnik je tako nastavio seriju neriješenih rezultata, pošto im je ovo već četvrti duel bez pobjednika, iako su izabranici trenera Mladena Žižovića bili bolji rival, imali više prilika, ipak su na kraju ostali bez dva boda koja bi ih vinula u sami vrh. Radnik nakon pet kola ima sedam bodova na svom kontu.

Krupa je stadion "Tušanj" napustila pognute glave. Bez nekoliko igrača koji su pauzirali zbog kartona, sastav iz Krupe na Vrbasu nije se mogao nadati nečemu više izuzev časnog poraza, pa sada izabranici trenera Branislava Krunića drže sredinu tabele sa šest osvojenih bodova. Strijelac jedinog pogotka u Tuzli bio je Vidović u 74. minutu.  

U ostalim susretima Široki Brijeg je slavio na gostovanju kod Mladosti (0:1), dok je Gošk bio bolji od Tuzla Sitija (3:2). Veliki derbi između Željezničara i Sarajeva završen je rezultatom 2:2, dok je duel Zrinjskog i Zvijezde 09 odgođen.