latinica  ћирилица
20/08/2018 |  13:02 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Uručena pomoć srpskoj djeci na Kosmetu

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Kosovskoj Mitrovici šest četvoromjesečnih stipendija djeci sa Kosmeta.
Kosmet, pomoć - Foto: SRNA
Kosmet, pomoćFoto: SRNA

"Stipendije u mjesečnom iznosu od po 100 evra su posredstvom Odbora iz Banjaluke obezbijedili su anonimni donatori", rekao je Arlov Srni.

On je naveo da stipendije nisu jedina pomoć koju Srbi i Srpska pravoslavna crkva dobijaju iz Srpske.

"Pomoć koju doprema Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji je pomoć cjelokupnog srpskog naroda iz Republike Srpske, jer razumiju u kakvoj situaciji žive Srbi na Kosmetu", istakao je Arlov.

Arlov je jutros u Kosovskoj Mitrovici prisustvovao akciji prikupljanja pomoći djeci ometenoj u razvoju koja bi u narednih nekoliko dana trebalo da otputuju u Igalo na višednevnu rehabilitaciju.

Arlov je juče u Prilužju uručio pomoć od 400 evra šestočlanoj porodici Ristić i najavio da će u novembru, u organizaciji Odbora, u Kosovskoj Mitrovci boraviti načelnici opština iz Republike Srpske, da bi se tokom posjeta crkvama i manastirima i u neposrednom razgovoru sa građanima i gradonačelnicima uvjerili u neophodnu pomoć preostalim Srbima.