latinica  ћирилица
21/08/2018 |  14:56 ⇒ 15:37 | Autor: SRNA

Parađina: "Slučaj Dragičević" zloupotrebljavaju radi političkog profita

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina smatra da je očigledno da je "slučaj Dragičević" već odavno poprimio političke konotacije i da ga neki ljudi zloupotrebljavaju praveći kratkoročni politički profit, što ne može da im služi na čast.
Mihajlo Parađina - Foto: SRNA
Mihajlo ParađinaFoto: SRNA

Komentarišući izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića "da od slučaja Davida Dragičevića zavisi i sudbina Republike Srpske", Parađina je ističe da je ovakva izjava neprihvatljiva bez obzira od koga dolazi, te da to narod konačno treba da prepozna u ovim turbulentnim vremenima kada je i previše "političkog hipnotisanja".

"Niko, bez obzira koju funkciju obavlja, ne smije biti iznad Republike Srpske i naroda srpskog bez obzira na njegove zasluge", rekao je Parađina Srni.

Parađina naglašava da je slučaj Davida Dragičevića specifičan, da se desila tragedija i da nadležne institucije Republike Srpske moraju do kraja da ga rasvijetle i o tome obavijeste javnost.

On podsjeća da je Republika Srpska najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata i da je u njeno stvaranje ugrađeno više od 23.000 života pripadnika Vojske Republike Srpske i MUP-a.

Parađina je poručio da je potrebno da svi politički subjekti manifestuju slogu i jedinstvo kada je riječ o strateškim nacionalnim interesima, jer se Republika Srpska stalno nalazi pred mnogim udarima i iskušenjima, kako unutrašnjeg, tako i spoljnog faktora.

"Boračkoj organizaciji Republike Srpske na prvom mjestu je očuvanje Srpske u okviru ustavnopravne pozicije i Ustava Republike Srpske, odnosno Dejtonskog mirovnog sporazuma i niko nema pravo da se kocka sa Srpskom i onim za šta je pala krv i položeni toliki životi", rekao je Parađina.

Borenović je za Televiziju N1 rekao da od slučaja Dragičević zavisi sudbina Republike Srpske.