latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:30 ⇒ 15:47 | Autor: SRNA

Talić: Nemjerljiv doprinos razvoju kulture

Predsjednik Skupštine Banjaluke Zoran Talić razgovarao je danas sa učesnicima Art-kolonije "Krupa na Vrbasu", ističući nemjerljiv doprinos ove kolonije razvoju kulture u Banjaluci i Republici Srpskoj.
Zoran Talić sa učesnicima Art-kolonije "Krupa na Vrbasu" - Foto: RTV Slobomir
Zoran Talić sa učesnicima Art-kolonije "Krupa na Vrbasu"Foto: RTV Slobomir

Talić je poručio da će Grad Banjaluka u okviru svojih mogućnosti uvijek podržavati rad kolonije, čija djela krase prostorije Gradske uprave, među kojima je i bista prvog bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića.

"Sa gradonačelnikom Banjaluke i načelnikom gradskog Odjeljenja za kulturu razgovoraću o tome da i mi pozovemo umjetnike iz partnerskih gradova da se pridruže ovoj koloniji", rekao je Talić novinarima.

On je podsjetio da je Grad Banjaluka usvojio Strategiju razvoja kulture i da je veoma značajna kandidatura Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture.

Inicijator obnavljanja kolonije je akademski vajar Dušan Pašić, koji je zahvalio Taliću za podršku umjetnicima, ali i interesovanje za djela koja nastaju u Art-koloniji.

Akademski slikar Branko Nikitović izrazio je zadovoljstvo zbog Pašićevog poziva za učešće u ovoj koloniji.

"Godinama organizujem likovno saborovanje u Višegradu na koje mi dolaze kolege iz Banjaluke i ti događaji predstavljaju naše ogledalo i dušu", rekao je Nikitović.

Art-kolonija "Krupa na Vrbasu" koja je okupila akademske vajare, slikare i grafičare trajaće do 25. avgusta.