latinica  ћирилица
22/08/2018 |  14:36 ⇒ 14:44 | Autor: SRNA

Kompanije i organizacije da pomognu rad Doma "Rada Vranješević"

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske poklonili su danas 150 kilograma svježih jabuka i krušaka štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci, te pozvali kompanije i organizacije da u skladu sa mogućnostima pomognu rad ove ustanove.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Foto: RTRS
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivredeFoto: RTRS

Pomoćnik direktora Doma Nenad Talić istakao je da će se zahvaljujući ovoj pomoći uštedjeti u nabavci hrane.

On je rekao da su potrebe Doma početkom školske godine uvijek veće, te da je svaka pomoć dobrodošla.

"Imamo 73 korisnika od beba do studenata i potrebe su velike. U toku smo i nabavke školskog pribora i knjiga za školarce, kojih sada imamo oko 50", naveo je Talić i pozvao sugrađane i kompanije da pomognu u skladu sa mogućnostima.

Savjetnik resornog ministra Gordana Rokvić naglasila je da je svaka pomoć za nezbrinutu djecu doborodošla, naročito kada je riječ o ishrani, jer će tako biti ostvarene uštede u budžetu.

Ona je istakla da je praksa ovog ministarstva godinama da uruči simboličnu pomoć Domu i da pozove kompanije i gazdinstva da viškove koje imaju u ovom periodu proslijede ovoj ustanovi.

"Sveže voće smo obezbijedili u saradnji sa našim partnerima, Udruženjem proizvođača voća Republike Srpske. Pomoć je simbolična, ali nam je glavni cilj da budemo primjer drugim proizvođačima da budu društveno odgovorni", rekla je Rokvićeva novinarima.

Ona je dodala da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske nastojati i da svi viškovi proizvoda nakon izložbi i sajmova budu preusmjereni u Dom, gdje će biti iskorišćeni na pravi način.