latinica  ћирилица
22/08/2018 |  15:12 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

U OŠ "Dositej Obradović" u Banjaluci sve spremno za početak nove školske godine

U Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Banjaluci, sve je spremno za početak nove školske godine. Tokom ljetnog rasputa sanirani su sanitarni čvorovi i urađena spoljna fasada. Ovu školu posjetio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović.

Sredstvima Grada Banjaluka i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, u školi “Dositej Obradović ” izvršena je zamjena 22 sanitarna čvora, vrijednosti oko 50.000 maraka. Pored toga, uz pomoć Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, urađena je i spoljna fasada objekta.

"Mi smo prije ove sanacije fasade trošili 18 tona uglja. Sada ne trošimo ni 25, odnosno prošle godine nismo potrošili ni 25. Sada ćemo preći na novi energent, jer ćemo tako moći vrlo kvalitetno da ugrijemo školu", rekao je direktor Osnovne škole “Dositej Obradović” Banjaluka Dragan Kovačević.

Da su u ovoj školi u toku završni radovi pred početak nove školske godine, uvjerio se i predsjednik Narodne skupštine Srpske, Nedeljko Čubrilović. Objekat ove škole jedan je od najfunkcionalnijih objekata ove namjene.

"Škola će sigurno biti spremna za početak nove školske godine. Neće biti odlaganja nastave, i biće uređeno sve onako kako to djeca i zaslužuju i u kakav prostor treba da ulaze", istakao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Osnovnu školu "Dositej Obradović", jednu od najstarijih u banjalučkoj regiji, pohađa 550 učenika.