latinica  ћирилица
23/08/2018 |  11:29 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Cvijanović: Unapređenje položaja penzionera prioritet

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske Radom Rakuljem i predsjednikom Odbora za praćenje stanja u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja u NSRS Ilijom Stevančevićem.
Cvijanović i Tegeltija sa predstavnicima penzionera - Foto: RTRS
Cvijanović i Tegeltija sa predstavnicima penzioneraFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim temama o penzijsko-invalidskom sistemu Srpske, te mjerama koje će se provoditi u narednom periodu, a koje se odnose na unapređenje položaja najstarije populacije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Predstavnici penzionera su istakli da je saradnja sa Vladom Srpske u prethodnom periodu bila veoma dobra, te da su naročito zahvalni na tome što su penzije u kontinuitetu povećavane tokom prethodnih godina, kroz redovna i vanredna povećanja. Posebno su naglasili značaj prelaska na trezorski način isplate penzija, čime je najstarijoj populaciji zagarantovana redovnost isplata primanja.

Cvijanovićeva je istakla da ekonomska i socijalna stabilnost ostaju prioriteti u radu Vlade, te da će pitanje unapređenja položaja penzionerske populacije biti jedan od prioriteta u radu Vlade i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija u Vladi Srpske Zoran Tegeltija i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.