latinica  ћирилица
31/08/2018 |  12:51 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

SNSD: SzP priprema priču o umiješanosti porodica kandidata SNSD-a u slučaj Dragičević

SNSD je saopštio da raspolaže pouzdanim informacijama da, s ciljem vođenja najprimitivnije kampanje i diskreditacije njihovih kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, "takozvani Savez za promjene i njihovi medijski egzekutori" planiraju plasiranje priče o umiješanosti članova porodica SNSD-ovih kandidata u slučaj stradanja Davida Dragičevića.
SNSD -
SNSD

"Naznake za ovakvu prljavu kampanju nedavno je dala i opskurna `Rikošet produkcija` iz Srbije na društvenim mrežama, gdje se ova laž i plasira u medijski prostor Republike Srpske i Srbije", navedeno je u saopštenju.

U SNSD-u ističu da svakodnevni pozivi na linč sa Trga Krajine i stvaranje incidentne atmosfere govore u prilog postojanja scenarija da se u završnici kampanje, prije izborne tišine, "gnusnim lažima pokuša uticati na glasače i time bar malo popravi katastrofalan izborni rejting saraj-čaršijske koalicije koja se naziva i Savez za promjene".

SNSD je pozvao javnost da ne pristane i osudi ovakav, do sada neviđen primitivizam i orkestriranu prljavštinu obilato pomognutu sredstvima iz stranih ambasada, a nadležno tužilaštvo da što prije rasvijetli slučaj kako bi prestala njegova zloupotreba u političke svrhe.

"Vjerujemo da će narod Republike Srpske one koji su u nedostatku bilo kakvog političkog programa sve karte stavili na laž i podmetanja, 7. oktobra poslati na mjesto koje zaslužuju, a to je politička istorija", dodaje se u saopštenju.