latinica  ћирилица
18/09/2018 |  08:36 ⇒ 14:04 | Autor: RTS

Slovenci bez plasmana na SP, Hrvati blizu istog ishoda!

Košarkaška reprezentacija Slovenije poražena je u Stožicama od Turske rezultatom 86:77 i tako praktično izgubila sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019! Novi poraz "NBA" Hrvatske, ovoga puta u Poljskoj.
Poljska - Hrvatska (Foto: FIBA.com) -
Poljska - Hrvatska (Foto: FIBA.com)

To znači da poslije najvećeg uspjeha u istoriji o osvajanja evropske titule prošle godine u Istanbulu, "zmajčeki" neće nastupiti na prvom narednom velikom takmičenju!

Bez selektora Igora Kokoškova i važnih igrača iz Istanbula - braće Dragić, Dončića, Prepeliča i Blažiča, Slovenci su u Ljubljani doživjeli šesti poraz i definitivno se oprostili od puta u Kinu.

Vilbekin je bio najbolji akter meča i ključni igrač za Tursku sa 22 poena, uz najefikasnijeg Korkmaza (24). Kod evropskih prvaka Rendolf najbolji sa 24.

Slovenija ima dvije pobjede i šest poraza i posljednja je iza Ukrajine (4-4), Crne Gore (4-4). Trećeplasirana je Letonija sa skorom 5-3, a prvoplasirana je Španija sa samo jednim porazom i sedam pobjeda.

U veoma teškoj situaciji je i Hrvatska, koja je kao gost poražena u Poljskoj sa 79:74.

Bogdanović je bio najbolji nkod "kockastih" sa 22 poena, dok je kod Poljaka Vačinski bio najbolji sa 21.

Treba istaći da su Hrvati ovog septembra igrali u najjačem mogućem sastavu, sa NBA igračima, ali da im ni to nije pomoglo da zadrže kontrolu nad svojom sudbinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.