latinica  ћирилица
18/09/2018 |  16:33 | Autor: SRNA

Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije zvanično preuzeo dužnost

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović danas je zvanično preuzeo dužnost prvog čovjeka oružanih snaga Srbije od generala Ljubiše Dikovića, koji je nedavno penzonisan na lični zahtjev.
Milan Mojsilović, Aleksandar Vulin i Ljubiša Diković - Foto: RTS
Milan Mojsilović, Aleksandar Vulin i Ljubiša DikovićFoto: RTS

Mojsilović je na svečanosti povodom uručenja ukaza predsjednika Srbije i primopredaje dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Srbije rekao da je svjestan kompleksne situacije na globalnom nivou, te izazova i rizika u Srbiji.

On je naveo da je svjestan potrebe da se pravovremeno nastave svi započeti procesi u sistemu odbrane, posebno u pogledu opremanja, modernizacije Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Posebno sam ohrabren činjenicom da napori koji se ulažu od najvišeg državnog rukovodstva počinju da daju rezultate i utiču na ukupno jačanje sposobnosti Vojske Srbije", rekao je Mojsilović.

Primopredaji dužnosti prisustvovao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je naglasio da će general Mojsilović slijediti politiku vrhovnog komandanta, politiku vojne neutralnosti, očuvanja interesa Srbije i srpskog naroda, zaštite srpskog naroda bez obzira gdje on živi, te politiku snažne i moćne Srbije.