latinica  ћирилица
18/09/2018 |  21:26 ⇒ 19/09/2018 | 10:25 | Autor: RTRS

Liga šampiona: Crvena zvezda odolila Napoliju!

Fudbaleri Crvene zvezde sjajno su startovali u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto su na premijeri uspjeli osvojiti bod, odigravši sa Napolijem bez golova 0:0.
Crvena Zvezda-Napoli (Foto:sportska centrala) -
Crvena Zvezda-Napoli (Foto:sportska centrala)

Na prepunom stadionu "Rajko Mitić" pred više od 50.000 gledalaca srpski šampion hrabro je odigrao 90 minuta sa renomiranim italijanskim timom koji zvanično vrijedi više od Zvezdinog čak 10 puta. 

Postave, Zvezda-Napoli (Foto:B92)

U 13. minutu Insinjo je sa distance opalio, ali Borjan je bio oprezan, ispružio se i zaustavio taj nezgodan udarac. Pet minuta kasnije puno sreće za domaćina, Insinjo je raspalio bombu, ali lopta ostaje na prečki Zvezdinog gola! 

Marko Marin je pokazao da će biti veliko pojačanje za Zvezdu. U 17. minutu bijeg na sredini terena, Alen ga zustavlja sa leđa, i zarađuje prvi žuti karton na utakmici. 

U 29. minutu još jedna velika prilika za Napoli. Zjelinski je dubinskim pasom izbacio Milika, koji iskosa sa desne strane ulazi u šesnaesterac Zvezde, ali Borjan fantastičnom odbranom spriječava goste da dođu do vodstva. 

Zvezda sve opasnija, nakon pola sata igre, nekoliko opasnih kontranapada, nedostajao je poslednji pas da bi se ozbiljno ugrozio gol Ospine, ali najvažnije da su "crveno-bijeli" uspostavili ravnotežu na terenu. 

Milik je još jednom pokušao u 43. minutu, ali Borjan ponovo siguran. 

Prvi pravi pokušaj Zvezda imala je u 45. minutu, ali Benov udarac sa 16 metara Ospina zaustavlja. 

Zvezda-Napoli (Foto: B92)

U 55. minutu Mario Ruiz pokušao je iz slobodnog udarca, ali lopta je prohujala nekoliko centimetara preko prečke Zvezdinog gola. 

U kontranapadu Bena zaustavlja Albiol i dobija žuti karton, pokušava Јovičić, ali Ospina brani. 

Rasplamsalo se na stadionu "Rajko Mitić", Zelinski je istrčao kontru, šutirao, ali Borjan još jednom siguran.

U 67. minutu najbolja prilika za goste. Kaljehon je ostao usamljen na 15 metara, šutirao, savladao Borjana, ali Vujadin Savić gotovo sa gol linije izbacuje loptu u polje, ostaje 0:0! 

Igrao se 80. minut kada je Ričmond Boaći mogao donijeti veliko slavlje za simpatizere "crveno-bijelih". Udarac sa 15 metara Ospina krajnjim naporom brani. 

Do kraja meča više nije bilo izrazitih prilika, i slavlje na "Marakani" moglo je početi, jer bod protiv Napolija ravan je pobjedi! 

U drugom meču Grupe C Liverpul je savladao PSŽ sa 3:2. Golove za Engleze postigli su Storidž, Milner i Firminjo u finišu meča, dok su za parižane strijelci bili Manijer i Mbape. 

U ostalim mečevima današnjeg programa postignuti su sledeći rezultati: 

Grupa A 

Briž - Borusija Dortmund 0:1 (Pulisik)

Monako - Atletiko Madrid 1:2 (Grandzir - Kosta, Himenez)

Grupa B 

Barselona - PSV Ajndhoven 3:0 (Mesi 3, Dembele)

Inter - Totenhem 2:1 (Ikardi, Vekino - Eriksen)

Grupa D 

Galatasaraj - Lokomotiva Moskva 3:0 (Rodrigez, Derdijok, Selčuk)

Šalke - Porto 1:1 (Embolo - Otavio)