latinica  ћирилица
20/09/2018 |  18:08 ⇒ 18:09 | Autor: SRNA

Istinu o smrti Davida Dragičevića tražiti od tužilaštva

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi volio da se što je prije moguće dođe do istine o smrti mladića Davida Dragičevića, ali da to treba da se traži od tužilaštva, a ne da se javnosti šalju neke druge poruke.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS)

- Samo učešće opozicionih prvaka /na skupovima/ govori da je to politički motivisano i zloupotrebljeno i da konačno taj čovjek /Davor Dragičević/ i ta grupa ljudi moraju da shvate da to definitivno ima politički predznak i da to nije samo priča o istini - rekao je Dodik novinarima u Višegradu.

Predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović rekla je da građani ne zaslužuju da slušaju onakve poruke i sva ta dešavanja.

- Naša glavna ideja vodilja jeste da se naše institucije moraju da budu stabilne i jake i da rade svoje poslove i da ne treba da promovišemo bilo šta što bi moglo da ugrožava te institucije - naglasila je Cvijanovićeva.

Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića Davida Dragičevića, i članovi grupe "Pravda za Davida" proveli su noć ispred Policijske uprave Banjaluka, tražeći da "bude otkriveno ko je ubio Davida".

- Rok je 5. oktobar do 18.00 časova da budu otkrivene ubice. Ako do tada ne budu svi privedeni, grupa "Pravda za Davida" uzima pravdu u svoje ruke - rekao je Davor Dragičević.