latinica  ћирилица
20/09/2018 |  18:12 ⇒ 19:56 | Autor: SRNA

Dodik i Cvijanovićeva sutra sa Lavrovom

Delegacija Vlade Republike Srpske predvođena predsjednikom Vlade Željkom Cvijanović dočekaće na Međunarodnom aerodromu "Mahovljani" ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova.
Milorad Dodik i Sergej Lavrov (Foto: Kabinet Predsjednika RS) -
Milorad Dodik i Sergej Lavrov (Foto: Kabinet Predsjednika RS)

 Svečani doček predviđen je u 14.50 časova, a u delegaciji Vlade Srpske biće potpredsjednici Vlade Srebrenka Golić i Anton Kasipović i šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće sutra u Banjaluci sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

Dodik će Lavrova svečano dočekati u 15.15 časova ispred temelja Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

U 15.15 časova predviđen je dolazak delegacija Republike Srpske i Rusije na lokaciju gdje je položen kamen temeljac za izgradnju Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Cvijanovićeva i Perović u 15.45 časova razgovaraće sa Lavrovim, zamjenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom, direktorom Četvrtog evropskog departmana ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim.

Kako je navedeno, u 15.50 časova planiran je sastanak Dodika i Lavrova sa delegacijama Republike Srpske i Rusije, koji će biti održan u Administrativnom centru Vlade Srpske.

U 16.20 časova biće dodijeljena odlikovanja Lavrovu, a u 16.30 časova zakazana je konferencija za novinare u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

U 16.55 časova predviđen sastanak kome će prisustvovati ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.